Advent negyedik vasárnapja
2021. december 19. írta: Suli Újság

Advent negyedik vasárnapja

 Adventi készülődés | hit-remény-szeretet-öröm

Az utolsó adventi gyertya színe újfent lila. Amikor pedig a negyedik gyertya lángja is felragyog, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Ha tehát már mindegyik gyertya ég, ez azt jelenti, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen Szeretetet.

Előfordul, hogy a koszorú közepére egy fehér gyertya is kerül, mely magát Jézus Krisztust jelképezi. A gyertyát csak a december 24-i éjféli mise után gyújtják meg.

Horror áron kínálják itthon az adventi koszorúkat: ilyet kaphatsz 20  ezerért - HelloVidék

Honnan ered az Adventi naptár ötlete?

A közismert és népszerű adventi naptár készítése is a XIX. századig nyúlik vissza, a ma használt verzió a XX. század elején alakult ki. A karácsonyt várva eleinte december első napjától naponta egy vallási témájú kis képet szúrtak a falra, krétával húztak vonalakat a padlóra jelezve az idő múlását.

De egy kisfiú, az 1881-ben született Gerhard Lang annyira türelmetlen volt, hogy nem kötötte le a képek akasztgatása, ezért édesanyja új ötlettel állt elő. Egy kartonlapra 24 ajtót vágott, mögé egy másikra ugyanennyi cukorkát ragasztott: a kisfiú minden nap kinyithatott egyet. Amikor pedig Gerhard felnőtt, piacra dobta anyja ötletét.

A bejegyzés trackback címe:

https://suliujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr6116767110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása